ДРУГИ
ИНТЕРНЕТ УСЛУГИ

Гледай онлайн
 

FOXPLAY.BG

NATGEOPLAY.BG

LIVE.BLIZOO.BG

KIDAMOM.BG

VOYO.BG

МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ

Високоскоростен мобилен интернет за твоя смартфон, таблет или лаптоп
 

ПЛАНОВЕ МТЕЛ СЪРФ

УСТРОЙСТВА

Предлагани устройства
 

МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ

ТАБЛЕТИ И МОДЕМИ

blizoo за нас

Новини

[ 13.04.2017 ]   Мобилтел приключи процеса по интегриране на кабелния оператор blizoo

На 12 април 2017 година приключи успешно вливането на кабелния оператор „Близу Медиа Енд Броудбенд“ ЕАД (blizoo) в „Мобилтел“ ЕАД (Мтел). След официалното вписване на промяната Мтел ще продължи да обслужва клиентите на blizoo и ще поеме всички права, задължения и отговорности по сключените от blizoo договори както с клиенти, така и с подизпълнители. Освен това Мтел ще продължи да поддържа портфолиото от услуги с търговска марка blizoo, както и търговската мрежа с тази марка.

 

С това формално се приключва процесът по интегриране на blizoo и Мтел, след като сделката по придобиването на кабелния оператор беше обявена на 29 юли 2015 година. През изминалите две години услугите на двете компании и техните структури бяха постепенно интегрирани. Придобиването позволи на Мтел да стане най-голямата компания в България по брой клиенти на фиксиран интернет и втората по големина по брой клиенти на ТВ услуги и по този начин да затвърди позицията си на водещ телекомуникационен оператор в страната.

 

Вливането на blizoo в Мтел е свързано най-вече с вътрешната организация на компанията като телекомуникационен оператор и нейните пазарни позиции. Обединението на двете дружества няма да доведе до промяна в условията на действащите договори, сключени с blizoo. Единствената разлика е, че клиентите на blizoo ще бъдат обслужвани от Мтел в магазини с търговска марка Мтел и blizoo.

 

Вливането на blizoo в Mtel ще бъде отразено естествено и в Общите условия на „Близу Медиа енд Броудбенд“ ЕАД за взаимоотношенията с крайните потребители, като промените са свързани единствено с формалното приключване на процеса по вливане на blizoo в Мтел и не засягат условията (в това число цените и срока)на договорите на потребителите. Тези Общи условия са достъпни на уеб сайта на Мтел: https://www.mtel.bg/otgovornost-obshti-uslovia-i-pravila.

 

Вливането е осъществено въз основа на Договор за преобразуване между „Близу Медиа енд Броудбенд“ ЕАД, ЕИК 201344312 (Преобразуващо се дружество) в „Мобилтел“ ЕАД, ЕИК 131468980 (Приемащо дружество) и е извършено в съответствие с българското законодателство, след получаване на всички необходими разрешения. То е вписано в Търговския регистър при Агенцията по вписванията на 12.04.2017 година.

 

За Мтел: Мтел е водеща компания на пазара на телекомуникации в България. Телекомът предоставя своите услуги на над 4,1 милиона клиенти. През 2016 година Мтел отчита приходи от 412 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 125,6 милиона евро. Компанията има важна роля като двигател на икономиката и обществото с инвестиции, надхвърлящи 3,5 милиарда лева за последните 20 години. Телекомът предоставя на своите клиенти мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет и цифрова телевизия. С придобиването на blizoo Мтел става най-голямата компания в България по брой клиенти на фиксиран интернет и втората по големина по брой клиенти на ТВ услуги. В началото на 2017 година телекомът навлезе и на пазара на съдържание като стартира собствени спортни ТВ канали – Mtel Sport 1 и 2. Това, заедно с водещата позиция на Мтел на мобилния пазар, утвърждава компанията като лидер в сектора на телекомуникациите в България.

Компанията е част от Telekom Austria Group (TAG) – водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 милиона клиенти. Към момента TAG оперира в осем държави: Австрия (А1), България (Мтел), Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Словения (Si.mobil), Сърбия (Vip mobile), Македония (one.Vip) и Лихтенщайн (Telecom Liechtenstein). Приходите на Telekom Austria Group за 2016 година са 4,21 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,35 милиарда евро. Портфолиото на TAG включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третата най-голяма телекомуникационна група компании в света.

 

 

всички новини